Question
Fabio Goncalves · Mar 17, 2016
Atelier Debugging

I am trying to debug a class on Atelier and it is not stopping at the defined breakpoint.

Atelier IDE Version: 1.0.107 - Cloud Connection

I have already taken a look at the Community´s Atelier Debugging Video and followed the steps without success.

Can anybody help me on that?

Tks. 

2 3
0 347

Using our cool new debugging extension for Visual Studio Code I'm trying to debug a CreateProjection method of a class, but when I compile it the work apparently gets done in one of the worker jobs, so my breakpoint never triggers.

Is there a compiler flag or qualifier to force the compilation to be done in-process rather than getting handed off to a worker job?

2 4
0 360

Hi all,

For custormer support reasons we would like to know if its possible to activate some kind of flag or see/redirect wich is the code (lines) being executed when some misterious problems appear.

 

Is there any way to view the stack of execution code on a deployed code environment? Is there any other equivalent way to track the execution stack for a certain period of time?

Best regards

1 5
0 343

Hi,

I have a HealthShare HealthConnect operation which uses the EnsLib.HTTP.OutboundAdapter. It is using a custom Operation class to send HTTP Post request. The request data that is sent to the operation and the response back from the operation is not  displayed on the visual trace. Is there anyway to display this data in the trace? 

Thank you for your help. 

 

1 7
0 403

OAuth server to be deployed on the IRIS learning cloud platform. Clients - one on the other instance of the learning IRIS server, the other client locally on my computer in the container docker.

Both clients get a seemingly correct link (through ##class(%SYS.OAuth2.Authorization).GetAuthorizationCodeEndpoint()) to the login request form:  

1 3
1 506

Hi world, i work actually on an intersystems project , my question is :

i've my Rest class that receive an HTTP request from a client side , i want to know how extract data from this http request , for example : date , id_client and measures taken by the client ( i need to extract  a weight value catched from a connected scale to my smart phone via bluetooth ) .

Thank you

0 4
0 303

I am experiencing a problem with an EDI process that uses a SQL Batch Service to connect to our DEV environment.  However, when we point the EDI service to our TEST server, it errors out.

I have checked every single property on our TEST and DEV servers as well as the properties on the associated tables.  They are identical.  Nothing has changed in the SQL either. 

0 1
0 152

We have a large number of processes and operations being applied to outbound HL7 messages from our PAS.

If I select a message, and open its visual trace, I see the service, as well as all processes, and operations. 

My debugging is often about a new operation, and I don't need to see all the other operations that are in functioning as desired.

0 2
0 289

I have multiple projects that I utilize when debugging in Cache Studio. One of my projects suddenly lost the ability to step through commands with the yellow box and the cursor moving though code lines. The cursor just sits at the entry line while variables apparently do change. Interestingly enough, if I change the project and the debug target, the "yellow box" ability is still there. Apparently losing this functionality is by project/debug target/whatever. The goal is, of course to return it back but how?

0 24
0 344

Hi everyone,

I've encountered this annoying issue so many times before, if any one also encounter this issue, please share here if you have any solution.

So, I've been working on a web service project using HealthShare 2015. Sometimes I have to set a debug target to a csp file to debug it. If I pause the debug process about 3 minutes above or so (to examine an object, variable, etc..) the studio will hang.

0 4
0 282

Hi

How do I view the .int code of a compiled class in VS Code?

I am trying to use gj::Locate and the setup works, the explanation is all fine but when i paste an error from the Error Logs into the gj::locate it firstly tells me that it can't find the .cls and when I paste in the .int reference in the text box where you can specify the class, method, line+offset it replies that it can't find the item.

This is something to do with the objectscript extension rather than gj::locate

Nigel 

0 3
0 198

Hello.

For debugging purposes I  sometimes need to display stack information to the current device or save it (to a global for example).

There is this snippet offered in documentation:

ClassMethod StackToDisplay()
{
    For loop = 0:1:$Stack(-1) {
        Write !, "Context level:", loop, ?25, "Context type: ", $Stack(loop)
        Write !, ?5, "Current place: ", $Stack(loop, "PLACE")
        Write !, ?5, "Current source: ", $Stack(loop, "MCODE")
        Write !
    }
}

And to save stack to a global there's always an exception method:

0 11
0 1,099

Hello,

I am reading in an X12 document into my production that needs to be processed and returned as a CSV file.  I have created a record map to support the fields I want to extract with a batch class to store headers.  I have a DTL mapping the data to the appropriate fields in the record map and am sending the record map to a EnsLib.RecordMap.Operation.BatchFileOperation.

0 2
0 550

How to find a global's original namespace ? Potentially mapped from a different namespace .

I have a global ^Custom that exists in multiple namespaces but it could mapped from namespace Drone(A) to Launch(B)

Without access to Cache management portal how to find where is my global located using cache code ?

Like if ^Custom == ^[Drone]Custom ??

 

0 5
0 214

If I open a terminal and type the following commands, sc is an error:

set validator = "sc = ##class(%Library.Numeric).IsValid(""BLAH"")"
set @validator
write sc

At the end, when I write sc I get:

0 L'BLAH9
             DOCXT010,#e^zIsValid+1^%Library.Numeric.1^1e^^^1

However, if I call the following class method using the arguments "%Library.Numeric" and "BLAH", sc is undefined

0 12
0 270
Question
Mike Dawson · Oct 10, 2018
WebTerminal : blank screen

I just downloaded and installed the latest WebTerminal into my local copy of Healthshare 2016.2.1

I installed via studio and everything compiled without error.

However when I run it I just see a black screen. The help window at the bottom of the screen pops open when I type '/' but I just can't get any response.

Any suggestions as to how to trouble shoot this?

Mike

0 11
0 300

Hello,

I have a couple of IOT devices that communicate via WebSockets to our backend.

I successfully managed to create a websocket connection between server and (iot)client using %CSP.WebSocket
However I would like to implement authentication on this using the HTTP headers at the same time of Connection: Upgrade.

I tried to set the headers to globals in order to debug but they are always empty.

Example code: 

0 1
0 161

Hello,

I don't know if the title is accurate enough. I have a legacy code that I need to optimize. It's a routine written in objectscript. It accepts 4 parameters and runs 6 nested FOR...$ORDER reading a big global.

The thing is when I run the routine the first time it takes around 60 seconds to run. If I run it again it takes 5 seconds. If I wait around 6 to 10 minutes to run it again, it takes 60 seconds again, but if I run it every 1, 2, 3... minutes it still takes only 5 seconds to run.

0 9
0 184