When I try to debug I get an error

Configuration

Cache 2016.2 running on fully patched minimal CentOS 7 install. No Firewall.

Atelier running on Centos 7 Desktop. No Firewall.

 

I was able to build and compile classes from Atelier.

When I try to run a routine or some class code from Atelier I get an error.  It tells me to look at the Network Activities view.

When I do that I see the following:

 

 Time:1462820585806 Server: debugger WEBSOCKET:csp/sys/atelier/%2525Atelier.v1.XDebugAgent.cls Message:null
 Time:1462820585944 Server:  WEBSOCKET:debugger.onOpen Message:null
<<< Time:1462820585992 Server: debugger WEBSOCKET:<init appid="AtelierDebugger"  
     idekey="Atelier"  
     session="20735"  
     thread="1"  
     parent="Cache for UNIX (Red Hat Enterprise Linux for x86-64) 2016.2 (Build 645) Wed Apr 27 2016 20:19:28 EDT"  
     language="COS"  
     protocol_version="1.0"  
     fileuri="file://">
    <engine version="1.0">%Atelier.XDebugAgent</engine>
    <company>InterSystems Corporation</company>
    <license>Copyright 2015 InterSystems Corporation</license>
    <url>http://www.intersystems.com</url>
    <copyright>Copyright 2015 InterSystems Corporation</copyright>
</init>
 Message:<init appid="AtelierDebugger"  
     idekey="Atelier"  
     session="20735"  
     thread="1"  
     parent="Cache for UNIX (Red Hat Enterprise Linux for x86-64) 2016.2 (Build 645) Wed Apr 27 2016 20:19:28 EDT"  
     language="COS"  
     protocol_version="1.0"  
     fileuri="file://">
    <engine version="1.0">%Atelier.XDebugAgent</engine>
    <company>InterSystems Corporation</company>
    <license>Copyright 2015 InterSystems Corporation</license>
    <url>http://www.intersystems.com</url>
    <copyright>Copyright 2015 InterSystems Corporation</copyright>
</init>

<<< Time:1462820586063 Server: debugger WEBSOCKET:<exit>ERROR #6704: Target has exited debugger</exit> Message:<exit>ERROR #6704: Target has exited debugger</exit>
 Time:1462820586064 Server: debugger WEBSOCKET:close Message:null
>>> Time:1462820586092 Server: debugger WEBSOCKET:feature_set -n debug_target -v APEX:^APEXINIT -i 1
 Message:feature_set -n debug_target -v APEX:^APEXINIT -i 1

<<<!!! Time:1462820586162 Server: debugger WEBSOCKET:Unexpected error occurred:
 ERROR #6704: Target has exited debugger Message:ErrorUnexpected error occurred:
 ERROR #6704: Target has exited debuggerresponse: null

I'm wondering If I have something not set up correctly.

 

  • + 1
  • 0
  • 401
  • 5
  • 2

Answers

Hi Michael,

Which version of Atelier are you using? You can find it in the About Atelier box. I will let the team know your issue to see if we can reproduce it.

Best,

Joyce

It was a fairly recent download 1.0.145 is the version.

 

 

Thanks,

Mike

Cache Version :

 

Cache for UNIX (Red Hat Enterprise Linux for x86-64) 2016.2 (Build 645) Wed Apr 27 2016 20:19:28 EDT
 

There have been a lot of fixes for debugging recently, both in Atelier itself and in the Caché server.

Please get the latest versions of both and let us know if that takes care of the problem.

For those of us outside InterSystems, 1.0.145 and 2016.2.0.645 are the latest versions currently available.

EDIT: I typed too soon. It turns out 1.0.158 was published on the update site overnight. Maybe Mike's problem will be resolved by him updating to that.

Thanks John,

I'm not sure where the update site is.  I just went to WRC->Developer Downloads->Atelier I downloaded what was there and I got the same version after unzipping and running.  Can you direct me to 1.0.158 files?

 

 

Thanks,

Mike