Question
Vinay Purohit · Jun 11, 2020

Ensemble ORU^R01 Message Error

Hi,

I am getting following message in Ensemble.

HL7 ORU_R01 Message - Id = 3672630, DocType = '2.4:ORU_R01', Message Type Category = '2.4'
'Unsolicited transmission of an observation message - Unsolicited transmission of an observation message', 26 Segments
Build Map Status = 'ERROR <EnsEDI>ErrMapRequired: Missing required PIDgrpgrp(1).ORCgrp(1).OBR element at segment 2 ( PID)'
'ERROR <EnsEDI>ErrMapRequired: Missing required PIDgrpgrp(1).ORCgrp(1) element at segment 2'
'ERROR <EnsEDI>ErrMapRequired: Missing required PIDgrpgrp(1) element at segment 2'
'ERROR <EnsEDI>ErrMapSegUnrecog: Unrecognized Segment 2:' PID' found after segment 1 (MSH)'

Message is -

MSH|^~\&|SLIMS||SLIMS_PROD||20200608130341||ORU^R01|12345|P|2.4|1
PID||5520005629|0102163||JINDAL^ASHOKI KR^^||19490901|M
PV1||I|SWB RESPIRATORY HDU^RM-1382^RHDU-06
ORC|SC|5520005629|5520005629||CM||||||||||||||
OBR|1|5520005629|5520005629|M991^BacT/Alert aerobic culture ( Blood ) - L^L|||20200608125500|||||||20200121000000
OBX|1|ST|M0196^Comments^L||Bacterial growth of doubtful significance.|||L|||P
OBX|2|ST|M0922^LEFT PERIPHERAL SAMPLE^L||Negative|||L|||P
OBX|3|ST|M0923^RIGHT PERIPHERAL SAMPLE^L||Positive|||L|||P
OBX|4|ST|M0925^DIALYSIS CATHETER SAMPLE^L||Positive|||L|||P
OBX|5|TX|M1678^Organism^L|1|E. coli|||L|||P
OBX|6|TX|TET^Tetracycline^L|1|Moderate Sensitive|||L|||P
OBX|7|TX|CAR^Carbapenemase^L|2|Sensitive|||L|||P
OBX|8|TX|CEF^Cefepime^L|3|Moderate Sensitive|||L|||P
OBX|9|TX|CEF^Cefazolin^L|4|Resistant|||L|||P
OBX|10|TX|COL^Colistin^L|5|Moderate Sensitive|||L|||P
OBX|11|TX|ERT^Ertapenem^L|6|Resistant|||L|||P
OBX|12|TX|ESB^ESBL^L|7|Moderate Sensitive|||L|||P
OBX|13|TX|M2009^Organism^L|2|Streptococcus salivarius|||L|||P
OBX|14|TX|TET^Tetracycline^L|1|Sensitive|||L|||P
OBX|15|TX|CAR^Carbapenemase^L|2|Moderate Sensitive|||L|||P
OBX|16|TX|CEF^Cefepime^L|3|Sensitive|||L|||P
OBX|17|TX|CEF^Cefazolin^L|4|Resistant|||L|||P
OBX|18|TX|COL^Colistin^L|5|Resistant|||L|||P

Please help.

Thanks,

Vinay Purohit
 

0
0 487
Discussion (5)2
Log in or sign up to continue

Given the error message, ' PID', it appears your PID segment has a leading white space. 

Peter is that in the schema where the leading space is?

Given the error message I assume the message itself is corrupt.  I would try pushing it through the business service test function.  Paying close attention to the message to make sure none of the segments have any corruption.

Hi Peter,

Have you got any clue, where is the issue.

Thanks,

Vinay Purohit

It looks like they are sending:

" PID||5520005629|0102163||JINDAL^ASHOKI KR^^||19490901|M"

and not:

"PID||5520005629|0102163||JINDAL^ASHOKI KR^^||19490901|M"

note the leading white space in the first entry