Question
Yana Rchks · Oct 1, 2019
Atelier: Install

I've installed Atelier according to instructions but after rebooting Eclipse there is not opportunity to launch Atelier. In preferences there is not Atelier. I've tried to update and reinstall Atelier but it didn't get a result. I checked it was installed on my PC. 

How can I solve this problem? And why I faced to this situation?

All needed components were been installed earlier.

 

00
0 2 192

Every developer has made the mistake of accidentally leaving temporary debug code in place when they meant to remove it after debugging is complete.  The great thing about writing in ObjectScript is that there is a way to make temporary code be truly temporary and automatically self-destruct!   This can also be done in such a way that the code has no change of making it into your source control stream, which can be helpful as well.

30
0 1 258

Hello everyone :-)

I would like to update Atelier from version 1.0.262 to the 1.3 one. So I clicked on Help --> Check for updates, and I get these first error messages:

"No updates were found in available software sites."

"Some sites could not be found. See the error log for more detail." etc. cf picture below talking about Proxy Authentication.

10
0 5 239

Hi

Sometimes I have Atelier gettinng stuck on background task "Updating server container".

This maxes out one of the cpu cores and I end up having to kill the process. This is on version 1.3.139.

00
0 3 169

I am trying out Atelier.  I have installed it and managed to get it to connect to a cache instance to test it.  I have created a local project and I am trying to copy the server files to it using the "Copy to Project" item on the popup menus.  I can copy both classes and routines to the project without issue, but when I try to copy the CSP files, I get the following message:

com.intersystems.atelier.utils.CheckedExceptionWrapper: Input length = 1

00
0 3 144
Question
Peter Smit · Aug 1, 2019
Atelier csp sync error

Hi

Im getting this error when trying to sync csp files on Atelier

Synchronization failed: [dev10 is broken] ERROR #5002: Cache error: <STORE>zTS+6^%Library.RoutineMgr.1

This on Cache 2017.1 and Atelier 1.3.144

00
0 6 107
Question
Colin Nagle · Jul 8, 2019
Installing Atelier Plugin

Hi All,

I've got Eclipse installed (Javascript 2019-6) but when search for Atelier from the market place within the IDE it does not show up.

I found it in the browser version of the marketplace, and tried to drag it in but got the message 'The following solutions are not compatible with this version of Eclipse'.

I tried installing an older version of Eclipse (photon) but the installer keeps telling me I haven't got JRE 1.7+ installed (I have 1.8 64bit installed already), and sends me to a download page so I can't continue.

00
0 2 190

When I try to open a DTL in the tabbed editor I always get this error:

You are using Internet Explorer 7. This version is obsolete and is not compatible with diagram editors. Please update Internet Explorer to a recent version.

My actual Internet Explorer is version 11.

I'm running Eclipse Photon.

  Atelier IDE    1.3.141    com.intersystems.atelier.feature.group    InterSystems Corporation

The same error occurred with Atelier 1.2 on Eclipse Oxygen. I've never been able to get this to work.

20
0 5 244

On a system I have been working there are some custom special variables like

do $example.DoSomething()

Some code requires a

set x=$example.SomeProperty

call e.g. 

My problem is that atelier doensn't seem to be able to properly recognize this code. 

00
0 5 190

When I tried to make change in DTL view then only i see following error whereas in XML mode no issue in compilation.

Any resolution and solution ? it looks like some missing xml parser configuration or Pulg ins ?

ensEPC.DataTransforms.dtEcgCEpc081518.dtl was saved locally but could not be saved remotely.

ERROR <Ens>ErrInvalidDTL: Invalid DTL

ERROR #5001: attribute 'sourceclass' is not declared for element 'transform'

ERROR #5001: attribute 'sourcedoctype' is not declared for element 'transform'

00
0 1 117

Hello everyone,

 

I'm trying to migrate the IDE for programming in COS, we normally use the Studio, but we want to use a more modern IDE. Our team has knowledge with Visual Studio plataform, but we couldn't configurate the compiler and terminal, I installed the extension InterSystems ObjectScript and tried to configurate to connect with my local machine, unfortunately the connection don't sucessed.

Someone has material for how i can connect and compile? Some material i saw show how to use the compiler, but not how can i do the configuration.

 

00
0 6 709

Hello Gentlemen,

 

My Business process connector receive a Oru_01 hl7 message with an ED segment inside (Base64 pdf). How is it possible to extract it and create a pdf file within?

Here is the sample of function I have. I know it doesn't work but if you could help me, it would be perfect. Here is my function, the goal would be it create the file where I want and return me the link of the file.

00
0 5 832
Question
William Beetge · Jan 17, 2018
Atelier Dark theme

Hi

Has anyone managed to get a dark theme (Like Darcula or Obsidian) working on the Atelier plugin. The Eclipse themes apply to everything in the IDE except the editor window, so it kind of defeats the purpose. I've tried searching for one but so far no luck. I know you can set each colour individually in the settings but I'd like a single config I can load if possible.

 

Thanks

10
0 11 893

Hi,

I am having a problem in REST service when de-serializing JSON using a nested Property.

I am new to Intersystems and my first time creating REST Service. I setup Atelier dev environment. The worst IDE I have ever worked in. I was able to  attach to a process in the debug perspective and step through the code, but one cannot see contents of variables nor print anything to the console, so it is useless as a debugging tool. When looking at a variable all it displays is its type of the variable and if I try to "watch" I get:

00
0 5 324

Is it just me or is the sync mechanism way too slow and too trigger happy to be used for large projects? It keeps "Caching for server connection" which takes a good five minutes!  

Has it been tested with a large number of classes and CPSs? I have about 2000 of each.

00
0 2 359

Hello everyone,

I'm using Atelier 1.3. When we configure a server and use HTTP to connect, works fine. But when we activate the Secure connection option I get the Unregonized SSL message, plaintext connection?

Do I need to perform any configuration on my server so that Atelier can access a secure connection?

00
1 6 285